Hospice De Heideberg
Adres: Wulverderlaan 1
2071 BG Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 549 32 14 (tel)
Fax: 023 - 549 09 74 (fax)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg IJmond ontvangt donatie van Specsavers Haarlem

STICHTING VRIJWILLIGERS TERMINALE ZORG IJMOND ONTVANGT DONATIE VAN SPECSAVERS HAARLEM

Huizen, 22 februari 2016 – Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg IJmond heeft van Specsavers Haarlem een cheque ter waarde van € 4076,20 ontvangen. De Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg IJmond heeft als doelstelling: Het geven van aanvullende mantelzorg bij terminaal en pre-terminaal zieke mensen in de eigen omgeving en/of in het Bijna Thuis Huis ‘De Heideberg’ in Velsen. Stichting Specsavers Steunt doneert jaarlijks een geldbedrag dat in de winkels bij elkaar wordt gespaard aan lokale goede doelen. In 2015 is deze stichting via een online verkiezing verkozen tot het initiatief dat het bedrag dubbel en dwars verdiend heeft.

Patrick Zwiers, partner van Specsavers Haarlem geeft aan: “We zijn ontzettend trots dat we zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gespaard voor dit doel. We weten zeker dat hier een mooie bestemming voor gevonden gaat worden!”

Over Stichting Specsavers Steunt

De stichting van Specsavers is in 2010 in het leven geroepen om vanuit de inmiddels 119 winkels actief betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Alle winkels dragen financieel een
steentje bij: per verkocht montuur of hoortoestel wordt een vast bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt, die op haar beurt het gespaarde bedrag aan het einde van het spaarjaar overhandigt aan de lokale doelen in het hele land.

Sinds de oprichting heeft Stichting Specsavers Steunt al ruim 1100 lokale stichtingen en verenigingen financieel een zet in de rug kunnen geven. In totaal is er al bijna 2 miljoen euro gedoneerd. Julie Perkins (dochter van Specsavers oprichters Doug & Mary Perkins) is vanaf het eerste moment persoonlijk betrokken bij de activiteiten: “De afgelopen jaren zijn voor veel mensen financieel zwaar geweest, en lokale organisaties die het vooral van donaties moet hebben, merken dit vaak als een van de eersten. Met onze winkels hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te weten wat er leeft op lokaal niveau en waar mogelijk een helpende hand te bieden. Tevens sluit deze lokale betrokkenheid naadloos aan op de waarden die we als familiebedrijf willen uitdragen. Terugkijkend op vijf jaar Stichting Specsavers Steunt hebben we prachtige dingen weten te realiseren. Daar zijn we ontzettend trots op!”

Voor meer informatie: www.specsavers.nl en www.bijnathuishuisvelsen.nl

Website en foto's: © Hospice De Heideberg
Webmaster: Ruud Rozemeijer

Jij doet er toe, omdat jij, jij bent.
Jij doet er toe tot de laatste minuut van je leven.
En wij zullen ál het mogelijke voor je doen.
Niet alleen om je te helpen rustig te sterven,
Maar om je te helpen leven tot je sterft.

Cicely Saunders