Hospice De Heideberg
Adres: Wulverderlaan 1
2071 BG Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 549 32 14 (tel)
Fax: 023 - 549 09 74 (fax)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corona

Wij blijken als samenleving kwetsbaarder dan velen van ons recent wellicht nog dachten. Sneeuw op de rails, een storm of uitval van elektriciteit ontwrichten onze complexe maatschappij. Als we er al zelf niet last van hebben dan herinneren de (sociale) media ons er wel aan.

En nu een virus, een nieuw virus. Noord-Italië ging recent op slot en in Noord-Brabant gelden beperkingen. Vanuit zuiver medische optiek van “mijn AMC” is het milder dan influenza, voor “gezonden” tenminste. Als nieuwe voorzitter van Hospice De Heideberg verandert dit wel mijn blik, omdat dit voor ons hospice niet op gaat. Onze gasten zijn uitermate kwetsbaar in hun laatste levensdagen en verdienen bescherming! Uiteraard geldt dat ook voor de vrijwilligers, coördinatoren en verpleegkundigen die hun verzorgen.

Reden voor de hospice om de adviezen van het RIVM zeer serieus te nemen, maar ook met beide benen op de grond te blijven staan. Tegelijkertijd dwingen deze ontwikkelingen mij ook tot bescheidenheid. Het leven blijkt immers niet altijd maakbaar en uiteindelijk zijn we aangewezen op de steun onze familie en dierbaren. Laten we deze dan ook koesteren, ook in goede tijden.

Jan Bakker,
voorzitter Hospice De Heideberg

Website en foto's: © Hospice De Heideberg
Webmaster: Ruud Rozemeijer

Jij doet er toe, omdat jij, jij bent.
Jij doet er toe tot de laatste minuut van je leven.
En wij zullen ál het mogelijke voor je doen.
Niet alleen om je te helpen rustig te sterven,
Maar om je te helpen leven tot je sterft.

Cicely Saunders